Museum in de etalage

Robin van der Werff ontwerpt voor interieur en Theater

 
 


Vorig jaar hebben we samen met Henk van Dijke (Van Dijke vormgeving) de concept ontwikkeling, vormgeving en productie voor het evenement museum in de Etalage gedaan.

In opdracht van het Dordts museum en de gemeente heeft er in de binnenstad van Dordrecht een bijzondere expositie plaatsgevonden van 28 originele werken uit het museum. De werken waren als het ware weggelopen uit het museum en waren te bewonderen in winkels en horeca-locaties in de Voorstraat. Voor de originele werken, die normaliter niet buiten het museum komen, hebben wij op maat kasten bedacht die de werken presenteerden én beschermden tegen invloeden van buitenaf. 


We hebben als het ware 28 kleine museumpjes gemaakt. 

Niet alleen museumbezoekers maar ook winkelende mensen konden op deze manier genieten van 28 bijzondere stadsgezichten.

Het was ontzettend leuk en interessant om zo veel verschillende kasten te ontwerpen en produceren. Iedere kast was uniek.

Om de dynamiek in het ontwerp te brengen en de kasten echt te laten lijken alsof ze waren weggelopen hebben we alle kasten onder verschillende hoeken gezet.

Uiteindelijk zaten er zo veel verschillende hoeken in dit ontwerp dat we weer met gemak hadden kunnen slagen voor het eindexamen wiskunde B.


Afgelopen woensdag waren we blij verrast en ook trots om samen met de betrokken partijen de 1e prijs in de categorie Innovatie in ontvangst te nemen.

 

Museum in de Etalage wint Nationale evenementenprijs!