Lege Wieg

Robin van der Werff ontwerpt voor interieur en Theater

 
 

In opdracht voor muziek Theater Hollands Diep hebben we in het begin van 2010 hard gewerkt aan het ontwerp en productie van het decor voor de opera de Lege wieg of in het turks Bos Besik.


Het decor verbeeld de tegenstelling in de werelden van twee geliefden.

De ene zijde van het toneel beslaat en gestileerd berglandschap. De andere zijde gaat met alle pracht en praal de hoogte in.


Het klapstuk van het decor is een 13 meter hoge toren. Als basis staat er een draaitrap die leidt naar een plateau. Daar bovenop is een torenspits tot 13 meter. Deze spits zal tijdens een storm in beweging komen. Er gaat een ware rilling door de constructie die, als de muziek op het hoogte punt komt, met daverend kabaal ineenstort. Dit alles wordt van bovenaf bestuurd door twee personen die letterlijk de touwtjes in handen hebben en als ware poppenspelers het schouwspel aansturen.


Een nieuwe Nederlandse opera naar een klassiek en geliefd Turks volksverhaal. De opera vertelt het verhaal over een vrouw en een man die tegen de zin van hun families met elkaar trouwen. Hun liefde wordt tot het uiterste beproefd. Maar dan nemen de gebeurtenissen een onverwachte keer; na jaren krijgen zij op magische wijze een kind. Dit oude Turkse volksverhaal is door componiste Seung-Ah Oh en schrijfster Anne Vegter bewerkt tot verrassend hedendaags muziektheater.


 

Decor ontwerp voor Operaproductie